Leppävaaran VPK - Sammutusauto LU131

LU131 on Leppävaaran VPK:n omistama sammutusauto. Nykyään tämänkaltaisen ajoneuvon kohdalla voisi puhua myös pelastusautosta kaluston monipuolisuuden vuoksi. Sammutusautomme on Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen Espoon toimialueella ainoa nelivetoinen sammutusauto. Auto on alusta asti rakennettu Leppävaaran VPK:n tarpeita ajatellen, ja sen kalustoa on päivitetty vuosien varrella vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Auto on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa.

Sammutusautomme kalustoon kuuluvat muun muassa hydrauliset pelastusvälineet, jatko- ja vetotikkaat, aggregaatti, moottoriruisku, vinssi, moottori- ja käsikäyttöisiä raivausvälineitä, valaisinkalustoa, sähkötyökaluja, ensivastekalustoa, paineilmahengityslaitteet esimiehelle ja kahdelle sammutusparille sekä tietenkin letkuja, suihkuputkia ja paljon muuta sammutus- ja pelastuskalustoa.

Sammutusauton vahvuus on 1+5, mikä tarkoittaa esimiestä, konemiestä ja kahta sammutusparia. Ajoneuvolla voidaan toimia lähes kaikissa palo- ja pelastustoimen tehtävissä. Sammutusautolla saadaan kuljetettua tehtäväpaikalle kalustoa ja miehistöä sekä ensi-iskuun riittävä määrä vettä.

Mercedes-Benz 1234AF 4X4
Vuosimalli: 1996
Korityö: Saurus
Vesisäiliö: 2800 litraa