LU131 on Leppävaaran VPK:n käytössä oleva sammutusauto, jonka Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos omistaa. Nykyään tämänkaltaisen ajoneuvon kohdalla voisi puhua myös pelastusautosta kaluston monipuolisuuden vuoksi. Automaattivaihteinen Scania saapui käyttöömme joulukuussa 2019, jonka jälkeen alkoi mittava muutos- ja päivitystyö. Ajoneuvon käyttöönotto keskeytyi muutos- ja päivitystöiden loppusuoralla vuoden 2020 koronavirusepidemian keskeytettyä palokunnassa kaiken muun, kuin hälytystoiminnan. Ajoneuvo saatiin kuitenkin kalustetuksi ja käyttöönotettua heinäkuun alussa vuonna 2020.

Päivitystyön yhteydessä ajoneuvoon asennettiin lisää työvaloja, hälytysvaloja, liikenteenohjauspaneeli, peruutuskamera ja uusia kattolaatikoita. Lisäksi hytissä oleva säilytystila rakennettiin käytännössä uudestaan omia tarpeitamme ajatellen. Sammutusautomme kalustoon kuuluvat muun muassa hydrauliset pelastusvälineet, aggregaatti, moottoriruisku, moottori- ja käsikäyttöisiä raivausvälineitä, valaisinkalustoa, sähkötyökaluja, ensivastekalustoa, paineilmahengityslaitteet esimiehelle ja kahdelle sammutusparille sekä tietenkin letkuja, suihkuputkia ja paljon muuta sammutus- ja pelastuskalustoa.

Sammutusauton vahvuus on 1+5, mikä tarkoittaa esimiestä, konemiestä ja kahta sammutusparia. Ajoneuvolla voidaan toimia lähes kaikissa palo- ja pelastustoimen tehtävissä. Sammutusautolla saadaan kuljetettua tehtäväpaikalle kalustoa ja miehistöä sekä ensi-iskuun riittävä määrä vettä.

Scania P340 
Vuosimalli 2005
Korityö Saurus
Vesisäiliö: 3500 litraa